Vasario 17 d. Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejuje vyko ekskursija po parodą „Kazio Varnelio kūryba: Tapatybė ir forma“

 

Lietuvos nacionalinio muziejaus padalinys Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus (adresas: Vytauto g. 23A, Palanga) vasario 17 d. surengė apžvalginę ekskursiją, kurios metu lankytojai muziejuje susipažino su dailininko tapytojo Kazio Varnelio oparto kūriniais ir Lietuvos etnografinės tekstilės audiniais.

  

Augustino Bėkštos nuotraukose – dailininko Kazio Varnelio oparto darbų ir Lietuvos etnografinės tekstilės parodos „Kazio Varnelio kūryba: Tapatybė ir forma“ fragmentai

Kazio Varnelio oparto darbai ir etnografinė tekstilė vienoje vietoje eksponuojami neatsitiktinai. Kazys Varnelis yra sakęs, kad jaučiasi artimas anoniminiams dailininkams, kurie amžiams bėgant kartojo tuos pačius ornamentus tūkstančius kartų, ir kartu tikintis dialogu su praeitimi bei kūrybos nenutrūkstama evoliucija.

Šalia Kazio Varnelio žymiausių XX a. 7–8 dešimtmečių optinių kompozicijų, sukeliančių gilumos, judėjimo, pulsavimo, mirgėjimo įspūdį, sujungiančių atskiras ritmiškai besikartojančias geometrines figūras į raibuliuojančius raštus, lankytojams pristatomi ir sodrū dvispalviai audiniai. Čia eksponuojama įvairių audinių mozaika sudaro galimybę susikoncentruoti į drobių fragmentus ir pasigrožėti geometrinių raštų, audimo technikų įvairove.

  

Fotografijų autorius – Augustinas Bėkšta

 

Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejaus informacija

Smush Image Compression and Optimization