Donatas Kačerauskis – mokslininkas, maisto technologijos inžinierius, habil. moklų daktaras (1987), profesorius (1988). varbiausios mokslinių tyrimų sritys: maisto produktų biotechnologija ir reologija.
Jis gimė 1932-05-10 Telšiuose. 1956 m. baigė Kauno politechnikos institutą.
1958–2003 m. dirbo Lietuvos maisto institute (1958–1963 m. – Chemijos, 1963–1971 m. – Technologijos laboratorijos, 1971–1976 ir 1984–1989 m. Sviestininkystės skyriuje). 1976–1884 m. buvo šio instituto Technologijos skyriaus vedėjas, 1989–2000 m. – instituto direktorius.
2003 m. pradėjo dirbti Kauno technikos universiteto Maisto institute. Nuo 1995 m. dar dėstė Kauno technikos universitete. S D. Kačerauskas yra daugelio išradimų autorius.
Išleistos D. Kačerauskio knygos:
Sviesto gamybos periodinio mušimo būdu naujovės (1970, rusų k.);
Sviesto gamyba tolydinio mušimo būdu (parašė kartu su kt.\itais, 1968, rusų k.);
Pieno perdirbimo technologija (parašė kartu su kitais, 1994);
Funkcinis maistas ir jo komponentai (parašė kartu su kitais, 2003).
Naudota literatūra:
1. „Donatas Kačerauskis“, Visuotinė lietuvių enciklopedija: https://www.vle.lt/straipsnis/donatas-kacerauskis/.
Parengė Jurga Žemaitytė
Publikacija paskelbta įgyvendinant 2023 m. Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo remiamą projektą „El. žurnalas „Žemaičių žemė“ 2022: Žemaičiai Vilniuje“