Lapkričio 9 d. 16.00 val. Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus kviečia į renginį „Silkė ir silkės patiekalai Lietuvos gastronomijos istorijoje“, kurioje susitiksime su Lietuvos gastronomijos paveldo tyrinėtoju, Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto profesoriumi Rimvydu Laužiku.
Įvairiai paruošta silkė ir jos patiekalai yra vieni populiariausių šių laikų valgių. Bet taip buvo ne visada. Paskaitoje bus primenama silkių valgymo istorija Lietuvoje, kalbama apie silkių rūšis bei XV–XIX amžių receptus, silkių patiekalus per pasninkus ir šventes.
Paskaita – šiuo metu muziejuje veikiančios vieno eksponato parodos „Silkės kelias. Nuo Šiaurės jūros iki Kūčių stalo“ lydimosios programos dalis.
Kada? lapkričio 9 d. 16.00 val.
Kur? Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejuje (Vytauto g. 23A, Palanga)
Kaina? Renginys nemokamas
Registracija: j.sliupo.muziejus@lnm.lt
Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejaus informacija