Tauragės krašto muziejus „Santaka“ kovo mėnesį visus, kas domisi Tauragės krašto istorija, kultūros ir kulinariniu paveldu, kviečia į 2022 m. „Kultūros muitinės“ renginių ciklą. Šiemet muziejus plečia „Kultūros muitinės“ ribas – trijuose muziejaus padaliniuose vyks net šeši renginiai.
Vienas iš tokių renginių kovo 26 d. 12 val. vyks šio muziejaus padalinyje Skaudvilės krašto muziejuje (Tauragės g. 24, Skaudvilė, Tauragės r.). Jo metu su muziejaus lankytojais susitiks Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto dekanas, prof. dr. Rimvydas Laužikas. Jis renginio metu perskaitys pranešimą „Dialogai prie stalo: litvakų gastronomija lietuviškoje virtuvėje“, išsamiai papasakos apie litvakų ir lietuviškos etnografinės gastronominių tradicijų sąveiką, ingredientų bei patiekalų migraciją iš skirtingų virtuvių ir jų adaptavimą konkrečiai tradicijai.
Muziejus, viešindamas renginį, skelbia, kad „Lietuvos žydų (litvakų) gastronominis pasaulis lietuviams visada buvo savas, nes esantis gretimame name, kitoje gatvelėje, karčemoje ar krautuvėlėje. Tačiau kartu svetimas – nes kitoks, pažymėtas krikščioniui sunkiai suprantamų košerinio maisto reikalavimų. Ar žinojote, kad litvakų gastronomijos įtakos dėka lietuviškoje virtuvėje atsirado bulviniai blynai?“
Daugiau informacijos apie renginį rezistencija.vedejas@tauragesmuziejus.lt arba 86 16 45 051
Parengta pagal Tauragės krašto muziejus „Santaka“ informaciją