Iki 2024 m. spalio 31 d. Telšiuose – Reginos Ūkelytės fotografijų paroda „Rytas prie Masčio“

   

Iki 2024 m. spalio 31 d. Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje (IV aukštas) eksponuojama Reginos Ūkelytės fotografijų paroda „Rytas prie Masčio“.

   

AUTORĖ APIE SAVE
   
Gimiau 1957 m. rugsėjo 28 d. Vilniuje. Ten augau ir mokiausi, rinkau gyvenimišką patirtį. Tapau pedagoge. Dirbau darželyje auklėtoja ir mokykloje pradinių klasių mokytoja. Mylėjau vaikus ir buvau jų mylima.

Vėliau likimas nunešė į Linkuvą. Ten daug metų gimnazijoje vadovavau dramos būreliui, stačiau su abiturientais tradicinius spektaklius. Sukūrėme jų net šešis.

Aktyviai dalyvavau Linkuvos miestelio kultūriniame gyvenime. Dainavau moterų ansamblyje, etnografiniame ansamblyje „Linkava“, Linkuvos bažnytiniame chore, dalyvaudavau mėgėjų teatrų festivaliuose, vedžiau įvairius renginius. Su Linkuvos bendruomenės nariais stačiau spektaklius, poetines, muzikines kompozicijas, organizavau  įvairius renginius.

2020 m. atvykau į Telšius. Čia sutikau labai daug šiltų žmonių. Nuo 2022 m. esu  LPKTS Telšių filialo valdybos narė. Vėl įsiliejau į visokias veiklas: kuriu literatūrines-muzikines kompozicijas, statau spektakliukus, lankau dailės edukacijas bibliotekoje ir čia išmokau… sustoti.

Telšiuose atradau Masčio ežerą. Man tai tiesiog Dievo dovana. Neįmanoma gyvenant Telšiuose nesilepinti juo. Pamėgau. Kuo dažniau ten einu, tuo labiau jis traukia. Jis kasdien kitoks: tai paskendęs rūke, tai lygus kaip veidrodis. Pilnas staigmenų – nežinai, ką nuėjęs sutiksi: gal gulbę, gal antį, o gal pasigrožėsi gervių šokiu. Atsirado malonumas sustoti ir stebėti, ieškoti ir užfiksuoti. Juk tai, ką matau, niekada nepasikartos. Norėjosi užfiksuotomis akimirkomis dalintis su draugėmis ir su visais telšiškiais. Taip gimė ši paroda. Tikiuosi, kad mano užfiksuotos akimirkos sužadins jūsų troškimą sustoti, pamatyti ir pasidžiaugti.
   
   
Regina Ūkelytė
                                                                                                                          

Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos informacija

Smush Image Compression and Optimization Skip to content