Tauragės muziejininkai kviečia birželio 18 d. susipažinti su istoriniais šokiais ir jų pasimokyti

   

Tauragėje įpusėjo projektas „Kultūros muitinė“. Vykdydami jį rajono muziejininkai pirmąjį vasaros mėnesį  skiria judesio istorijai. Birželio 18 d. 17 val. jie kviečia į NEMOKAMAS istorinio šokio dirbtuves su Egle Kukyte. Užsiėmimas vyks Tauragės meno mokyklos salėje (Tauragės pilis, Dariaus ir Girėno g. 5, I korpusas, 2 aukštas).

Ši įvairaus amžiaus auditorijai skirta edukacija ne tik supažindins klausytojus su ankstyvojo šokio raida, prasidedančia Vėlyvaisiais Viduramžiais ir pasibaigianti XX a. pr., bet ir suteikia galimybę patiems žiūrovams pasimokyti įvairių istorinių laikotarpių šokių žingsnelių. Klausantis edukatorės pasakojimo, stebint vaizdo įrašus bei įgytas žinias gyvai pritaikant šokyje bus bandoma paneigti mitą, kad senovėje žmonės nemokėjo linksmintis.

Edukacijos trukmė – iki 1,5 val.
Norint dalyvauti edukacijoje, šokio patirtis nėra būtina. Rekomenduojama atvykstant į užsiėmimą turėti patogią avalynę.

   
APIE EDUKATORĘ:

   

Eglė Kukytė yra baigusi Etnologijos bakalauro ir Lyginamųjų kultūrų studijų magistro studijas Vytauto Didžiojo universitete. Ji dar mokydamasi vidurinėje mokykloje pradėjo domėtis istoriniu kostiumu bei istoriniu šokiu. Studijų metais atvykusi gyventi į Kauną prisijungė prie viduramžių šokių klubo „Saltus gladii“ (liet. Šokantis kalavijas) ir jau daugiau kaip 10 metų toliau sėkmingai užsiima istorinės rekonstrukcijos veikla. Šiandien Eglė aktyviai užsiima edukacijų istorinio šokio bei istorinio kostiumo tema organizavimu, siuva istorinius kostiumus Lietuvos muziejams, kultūros, turizmo centrams bei individualiems asmenims, dalyvauja, organizuoja istorinio kostiumo parodas bei gyvosios istorijos renginius.

Šis renginys yra projekto „Kultūros muitinė“ dalis, finansuojamas Lietuvos kultūros tarybos ir Tauragės rajono savivaldybės.

Informuojame, kad dalyviai gali būti matomi renginio nuotraukose ir vaizdo įrašuose, kurie gali būti paskelbti įvairiose medijos priemonėse.

Daugiau informacijos info@tauragesmuziejus.lt arba +370 684 37 336.
   
   
Tauragės krašto muziejaus „Santaka“ informacija

Smush Image Compression and Optimization