Birželio 13 d.  Tauragės kultūros rūmuose vyko šiuolaikinio cirko festivalis „Cirkuliacija“

   

Renginio oreganizatoriai iš anksto skelbė, kad  Tauragėje birželio 13 d. nuo 18 val. vyksiantis šiuolaikinio cirko festivalis „Cirkuliacija“ pristatys ypatingą premjerą.

Trys savaitgaliai ir šešios asmeniškos cirko kalba papasakotos istorijos. Iš jų – trys pasaulinės premjeros. Visa tai galės pamatyti, patirti, pajausti gegužės 30–birželio 16 dienomis jau aštuntą kartą Lietuvoje vyksiančio tarptautinio šiuolaikinio cirko festivalio „Cirkuliacija“ žiūrovai.

„Šiemet festivalis bus kaip niekada asmeniškas, o jo tema – „Biografijos“. Norime papasakoti asmenines atlikėjų istorijas įvairiomis šiuolaikinio cirko kalbomis. Mes visuomet skatinome pažinti menininkus, o ši programa kviečia tai daryti kiek įmanoma giliau.

Birželio 13 d. 18 val., Tauragės kultūros centre bus pristatome premjera. Pirmoji profesionali Lietuvos šiuolaikinio cirko menininkė Monika Neverauskaitė po ilgų metų darbo su prancūzų cirko režisieriais ėmėsi savo pirmo autorinio kūrinio „A Mesure – Handle With Care“.

Kartu su italų menininke Elena Damasio lietuvių žiūrovams jau pažįstamu cyr‘o ratu jos ieško, koks galėtų būti sveikų santykių receptas. Kiek jame pavojaus, trapumo ir balanso reikia išlaikyti? Tai jos nagrinėja… ant scenos gyvai kepdamos blynus.

Vienas mieliausių Europoje cirko spektaklių nepaliks abejingų, juo labiau, kad matyti dvi moteris, kurios ne provokuodamos, o rodydamos pavyzdį kalba apie tarpusavio santykius yra retas reiškinys ne tik Lietuvoje.

Tarptautinis festivalis „Cirkuliacija“ šiemet vyks Vilniuje, Naujoje Vilnioje, Kaune, Lapėse (Kauno r.), Tauragėje, Elektrėnuose ir Šiauliuose. Prieš aštuonerius metus Kaune prasidėjęs festivalis kasmet plečia savo geografiją bei su šiuolaikiniu cirku supažindina ne tik didžiųjų miestų žiūrovus. Tai – irgi viena iš festivalio misijų.

Visą festivalio programą rasite www.cirkuliacija.lt

Bilietus platina www.bilietai.lt

 

Tauragės kultūros centro informacija

 

Smush Image Compression and Optimization