Gegužės 25 d. uostamiesčio „Akropolyje“ vyko pirmoji Klaipėdos sveikatos mugė

   

2024 m. gegužės 25 d. Klaipėdos prekybos centre „Akropolis“  pirmą kartą vyko Klaipėdos sveikatos mugė. Tai renginys, dedikuotas sveikatai ir sveikatingumui bei įvairiems jų aspektams.

Renginio išvakarėse mugės iniciatorė renginių agentūros „Gera gyventi“ įkūrėja ir vadovė Ventė Viteikaitė sakė: „Tikimės, kad mugė įkvėps žmones labiau rūpintis savo ir savo šeimos sveikata, susikurti sveikatai palankių įpročių bei atsisakyti žalingų“. 

Organizuoti sveikatos mugę pašnekovė panoro jau senokai, tačiau idėją įgyvendinti vis nebuvo laiko. Ją realizuoti paskatino… pandemija. „Pamačiau, kokios menkos žmonių žinios apie sveikatą, ligų priežastis ir gydymą ir iškart supratau – toks renginys – labai reikalingas“, – prisiminė ji.

„Gera gyventi“ su „Akropoliu“ bendradarbiauja jau šešerius metus. Iš pradžių – pernai pavasarį –sveikatos mugę agentūra surengė Šiaulių „Akropolyje“, o renginiui itin pasisekus jo panoro ir Klaipėda. Šiauliuose šių metų pavasarinė sveikatos mugė vyko pora savaičių anksčiau – gegužės 11 d.

Klaipėdos mugėje pasirodys tiek alopatinės, tiek natūraliosios medicinos atstovai, sveiko maisto, papildų, natūralios kosmetikos ir švaros priemonių gamintojai, knygas bei periodinius leidinius apie sveikatą leidžiančios leidyklos, sveikatos srityje dirbančios valstybinės įstaigos, įvairios sveikuolių, pacientų ir sporto organizacijos bei bendruomenės.

„Sveikatą suvokiame holistiškai – tai ne tik fizinė, bet ir psichinė žmogaus gerovė, todėl skirsime dėmesio ir sveikai mitybai, ir fiziniams pratimams, ir tokiems dalykams, kaip streso valdymas ar geras miegas“, – kalbėjo V. Viteikaitė.

Mugėje dalyvaus beveik pusšimtis dalyvių iš Lietuvos ir užsienio. „Norinčių dalyvauti – labai daug, telpa ne visi. Vykdome kruopščią atranką. Norime, kad prekių ir paslaugų asortimentas būtų kuo platesnis, o atėjusieji turėtų galimybę ne tik ko nors įsigyti, bet ir sužinoti naujų dalykų“, – sakė moteris.

Stendus turės diagnostikos ir gydymo įstaigos, vaistinės, reabilitacijos centrai, sanatorijos, spa, optikos, odontologijos kabinetai, kineziterapijos klinikos, sporto klubai, grožio salonai, jogos ir meditacijos centrai. Prekybininkai siūlys sveiko maisto, papildų, agresyvių cheminių priedų neturinčios kosmetikos ir švaros priemonių, įvairių gaminių sveikatai gerinti namų sąlygomis. Be to bus galima sužinoti apie įvairių organizacijų, bendruomenių veiklą. „Palaikymas – labai svarbu, tad turint bendraminčių gyventi sveikai yra žymiai paprasčiau“, – įsitikinusi organizatorė.

Atėjusieji turės progą sužinoti ir apie naujausius medicinos pasiekimus, ir apie senąsias, tačiau iki šiol pasaulyje plačiai paplitusias ir naudojamas sveikatingumo sistemas, tokias kaip ajurveda, tradicinė kinų ar Tibeto medicina. „Vis daugiau žmonių įsitikina, kad alopatinė medicina – dažnai bejėgė, tad ima vis labiau domėtis alternatyviais gydymo būdais. Tačiau svarbu ne tik žinoti, kaip pasveikti, bet kaip iš viso nesirgti“, – sakė V. Viteikaitė.

Anot jos, vienas svarbiausių dalykų, pritraukiančių lankytojus į sveikatos muges – galimybė nemokamai pasikonsultuoti su sveikatos specialistais: gydytojais, kineziterapeutais, mitybos žinovais, atlikti įvairių testų, išbandyti procedūrų.

Mugė vyko prekybos centro Prancūzų alėjoje.

Daugiau informacijos: Klaipėdos sveikatos mugė 2024 | Facebook

Be to sveikatos mugė vyks ir rudenį: Šiauliuose – lapkričio 9 d., Klaipėdoje – lapkričio 16 d. Norintys joje pristatyti sveikatingumui skirtas prekes bei paslaugas jau gali registruotis.

   
Sveikatos mugės organizatorių informacija

Smush Image Compression and Optimization