Iki birželio 1 dienos Žemaičių dailės muziejuje Plungėje – dailininko Pauliaus Augiaus-Augustinavičiaus grafikos kūrinių paroda „PAULIUS AUGIUS 115“

2024 m. gegužės 18 d.  Žemaičių dailės muziejuje Plungėje atidaryta vieno žymiausių XX a. lietuvių grafiko Pauliaus Augiaus-Augustinavičiaus grafikos paroda „PAULIUS AUGIUS 115“, skirta menininko 115-osioms gimimo metinėms.
Paroda veiks iki 2024 m. birželio 1 d.

Parodos pristatyme dalyvavo dailininko dukra Rūta Augius su šeima (JAV), anūkė Krista Augius (JAV) bei literatūrologė Virginija Babonaitė-Paplauskienė.
Muzikinę programą atliko Saulius S. Lipčius (liutnė) ir Teodoras Lipčius (balsas, violončelė).

2023–2024 m. dailininko dukra Rūta Augius, gyvenanti Jungtinėse Amerikos Valstijose, Žemaičių dailės muziejui padovanojo dailininko asmeninį dokumentų ir fotografijų archyvą, taip pat 105 medžio, lino, cinko raižinius (klišes), daugiausiai sukurtus dailininkui gyvenant išeivijoje. iliustracijų ciklams S. Bačinskaitės „Eglė žalčių karalienė“ ir „Žalčio pasaka“, V. Mačernio „Poezija“, Petronėlės Orintaitės „Viligailė“ ir kt. Panaudojant minėtas klišes Žemaičių dailės muziejus atspaudė kūrinius ir eksponuoja juos parodoje.
Parodoje lankytojai taip pat turės galimybę susipažinti su P. Augiaus-Augustinavičiaus tarpukaryje sukurtais darbais, kurie į parodą atkeliavo iš Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus. Vienoje iš muziejaus salių savo kūrybą pristatys ir dailininko anūkė Krista Augius, gyvenanti ir kurianti JAV.

Daugiau informacijos  https://shorturl.at/agyS9

Nuotraukoje – Pauliaus Augiaus-Augustinavičiaus sukurto Lietuvių dailės parodos plakato fragmentas

Žemaičių dailės muziejaus informacija

Smush Image Compression and Optimization