Kovo 22 d. Telšiuose vyko vakaras, skirtas prancūzų žurnalisto, rašytojo ir keliautojo Žano Moklero kelionėms po Lietuvą ir jo knygos „Po blyškiu Lietuvos dangumi“ pristatymui

KUR: Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje

KADA: 2024 m. kovo 22 d., penktadienį, 16 val.

RENGINYS: vakaras, skirtas prancūzų žurnalisto, rašytojo ir keliautojo ŽANO MOKLERO kelionėms po Lietuvą ir jo knygai „PO BLYŠKIU LIETUVOS DANGUMI“.

 

Dalyvavo: knygos vertėja, prancūzų literatūros profesorė Genovaitė Dručkutė, moderatorius – žurnalistas Valdas Puteikis.

Žanas Mokleras (1887–1951) – XX a. pirmosios pusės prancūzų žurnalistas, rašytojas, keliautojas, daugybės straipsnių ir tarpukario Prancūzijoje populiarių knygų autorius. Daliai Ž. Moklero kūrybos būdinga lietuviška tematika: mūsų šalies istorija, politika ir kasdienybė, darbai ir šventės, tautosaka, menas ir literatūra. Jis du kartus – 1925 ir 1930 m. – lankėsi Lietuvoje, pažinojo nemažai lietuvių, bendravo su anuometės Lietuvos valstybės veikėjais ir politikais, žurnalistais ir kūrėjais, dvasininkais, įvairių profesijų atstovais. Kelionių po Lietuvą įspūdžius Mokleras aprašė knygose „Po blyškiu Lietuvos dangumi“ (1926), „Lietuvos žmonės ir keliai“ (1931).

   
Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos informacija

Smush Image Compression and Optimization