Kovo 4 d. Telšių bibliotekininkai skaitytojus pavietė į diskusiją „Referendumas dėl pilietybės išsaugojimo. Kokia nauda Lietuvai?“

2024 m. gegužės 12 d. kartu su pirmuoju Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimų turu vyks referendumas dėl gimimu įgytos Lietuvos pilietybės išsaugojimo įgyjant kitos, Lietuvai draugiškos, valstybės pilietybę.

Artėjant šiai datai Telšių bibliotekininkai skaitytojus pavietė į diskusiją aktualiais su referendumu susijusiais klausimais „Referendumas dėl pilietybės išsaugojimo. Kokia nauda Lietuvai?“. Ji vyko kovo 4 d. Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje, Respublikos g. 18 (4 aukštas).

  

 Nors pritarančių referendumu sprendžiamai nuostatai yra didelė visuomenės dalis, tačiau girdime ir abejojančių bei neapsisprendusių, kaip balsuoti referendume balsus. Dažniausiai kylantys klausimai susiję su socialinėmis garantijomis, kitais svarbiais valstybei teisiniais klausimais bei ryšiais ir kaip jie būtų sprendžiami, jeigu būtų įteisintas Lietuvos pilietybės išsaugojimas.

 

Diskusijoje dalyvavo:

Paulė KUZMICKIENĖ
Laisvės kovų ir valstybės istorinės atminties komisijos pirmininkė, TS-LKD Frakcijos seniūno pavaduotoja, Seimo narė, Sveikatos reikalų komiteto narė, Laisvės premijų komisijos pirmininkė.

Dalia ASANAVIČIŪTĖ
LR Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisijos pirmininkė, LR Seimo narė, buvusi Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenės pirmininkė, viena referendumo dėl gimimu įgytos Lietuvos pilietybės išsaugojimo iniciatorių

Diskusiją moderavo Julijonas ŠILEIKA

Kur prasideda ir baigiasi Lietuva, spręskime diskutuodami ir balsuodami dėl pilietybės išsaugojimo!

 

Organizatoriai:

  • Lietuvos Respublikos Seimas
  • Lietuvos Respublikos Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisija

 

Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos infgormacija

Smush Image Compression and Optimization