Spalio 17-ąją Vilniaus žemaičiai kultūros vakaro metu prisiminė iškilųjį žemaitį Simoną Daukantą (1793–1864), kurio 230-ąsias gimimo metines pažymėsime šių metų spalio 28 d., ir jo darbus

  
2023 m. spalio mėn. 17 d (antradienį) Vilniaus Mokytojų namų (adresas: Vilniaus gatvė 39) Didžiojoje salėje vyko tradicinis, kiekvieno mėnesio trečiąjį antradienį į būrį žemaičius ir jų bičiulį sukviečiantis Vilniaus žemaičių kultūros draugijos kultūros vakaras. Šį kartą jo tema buvo „SIMONO DAUKANTO METAI“.
 

Renginyje pranešimą „Kursiokai Simonas Daukantas ir Adomas Mickevičius epochų kryžkelėje“ perskaitė istorikė Vida Girininkienė.

 

Literatūrinę-meninę kompoziciją „Dvylika juodvarnių apie Daukantą lakstančių”, sukurtą pagal Romualdo Granausko, Justino Marcinkevičiaus kūrybą ir S. Daukanto laiškus Teodorui Narbutui, atliko Vilniaus Simono Daukanto gimnazijos moksleiviai (kompozicijos autoriai: Vilniaus Simono Daukanto gimnazijoslietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Danutė Pylipavičiūtė, istorijos mokytojas Mindaugas Olbutas, muzikos mokytojas  Edvardas Čepanonis ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui Daiva Savčiukienė).


Renginio vaizdo įrašas >

Vilniaus žemaičių kultūros draugijos informacija
Nuotraukoje – S. Daukanto portreto fragmentas. 1850 m. Dailininkas Juozas Zenkevičius

Smush Image Compression and Optimization