Tauragės rajono savivaldybei – „Auksinė krivūlė“

2023 m. spalio 6 d. Lietuvos savivaldybių asociacijos renginyje kultūros ministras Simonas Kairys už kultūros puoselėjimą „Auksinės krivūlės“ apdovanojimą  įteikė Tauragės rajono savivaldybei.  Iškilmių metu jis pažymėjo, kad „Tauragės proveržis kultūros srityje jaučiamas ir už savivaldybės ribų. Šiemet Tauragė yra ne tik Lietuvos kultūros sostinė, bet kartu – ir Kultūros muitinė. Linkiu likti ja ir toliau, linkiu toliau matyti kultūrą kaip telkiančią, vienijančią jėgą“.
Kultūros minsterija skelbia, kad Tauragės rajone „Nuo šių metų pradžios iki vasaros pabaigos projekto „Tauragė – Lietuvos kultūros sostinė 2023“ programoje surengta apie šimtas įvairių performansų, koncertų, spektaklių, edukacijų, parodų, mugių, plenerų, pažintinių ekskursijų, žygių, kuriuose bendras lankytojų ir dalyvių skaičius siekė per 62 600. Taip pat nemažo atgarsio sulaukė tokie renginiai kaip Dainų ir šokių ansamblių vakaras, fotografijos pleneras „Camera Obscura Tauragė 2023“, renginių ciklas „Kultūros pavasaris“, Lietuvos karinių orkestrų šventė „Muzika – viena kalba“, Tautų mugė „Draugystės tiltai“, Pasaulio tauragiškių forumas „Globalūs kartu“, tarptautinis Tauragės muzikos festivalis, istorinė inscenizacija „Skalvių pilies užėmimas“. Jaunesnę kartą sudomino grafičių projektas „Tauragė Street Art 2023“, kuriuo buvo siekta sudaryti sąlygas jauniesiems kūrėjams ar kūrėjų komandoms realizuoti savo idėjas, formuoti palankų Tauragės rajono savivaldybės gyventojų požiūrį į vizualųjį gatvės meną ir patrauklesnį miesto įvaizdį. Skatinant bendrystę, projekto „Tauragė – Lietuvos kultūros sostinė 2023“ metu savo duris renginiams ir veikloms atvėrė ne tik vietos kultūros įstaigos, bet ir daugelis kitų.

Pagrindinės Tauragės rajono savivaldybės kultūros įstaigos – Tauragės krašto muziejus „Santaka“, Birutės Baltrušaitytės viešoji biblioteka, Tauragės kultūros centras.“

  
Tekstas parengtas pagal Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos viešinamą informaciją

Smush Image Compression and Optimization