Spalio 5 d. Tauragės krašto muziejaus „Santaka“ Edukacijų centre atidaryta Vilijos Jurkuvienės karpinių paroda „Lietuvių papročiai ir tradicijos“

Į Tauragę su kalendorine spalio pirma atėjo ruduo. Kaip per Mišias yra sakęs kunigas: tegul tęsiasi šis graikiškas ruduo kuo ilgiau, kad tik spėtume sumūryti Lurdo grotą… Taip, miestas dabar keičiasi ne tik dėl rudenėjančių medžių. Pildosi jo pašaliai naujais skulptūriniais kūriniais – tai reikšmingi atminties ženklai miesto kraštovaizdyje.

Būtent apie atmintį nemažai šio mėnesio renginių, kurie vyks muziejuje. Kviečiame į paskaitas, parodas, ekskursijas.

Pirmasis jų – 2023 m. spalio 5 d. Tauragės krašto muziejaus „Santaka“ Edukacijų centre vyko Vilijos Jurkuvienės karpinių parodos „Lietuvių papročiai ir tradicijos“ atidarymas.

Tautodailininkė iš Tauragės Vilija Jurkuvienė sako, kad šios parodos darbus inspiravo asmeninė patirtis, vaikystės ir paauglystės vasaros, praleistos senelių sodyboje netoli Dubysos. Prisiminimai, godžiai skaitytos knygos, gyvenimo patirtys nugulė karpinių ažūre. Kūriniai daug kartų publikuoti spaudoje, kataloguose, kalendoriuose. Ne kartą Vilijos darbai buvo eksponuojami Lenkijoje, Vokietijoje, Anglijoje, Rumunijoje, JAV ir kt.

Daugiau apie renginį >

 

 

Tauragės krašto muziejaus „Santaka“ informacija

Smush Image Compression and Optimization