Rugpjūčio 16 d. Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejaus kiemelyje vyko edukacinės-kūrybinės dirbtuvės šeimoms su vaikais

 

Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus 2023 m. rugpjūčio 16 d. 15 val. kartu su „Stalo teatras“ įkūrėja bei režisiere, scenografe, aktore Saule Degutyte pakvietė paklausyti lietuvių liaudies pasakų bei įsitraukti į išskirtines edukacines-kūrybines dirbtuves.
Pasakos – tai lyg vaistai, nes turi gydomųjų galių, neversdamos mūsų daryti, būti, veikti – užtenka jų tik klausyti.

Pasakose yra priemonių, padedančių pataisyti arba atkurti bet kokią prarastą sielos spyruoklę. Pasakos sukelia liūdesį, jaudulį, užuojautą, iškelia klausimų ir verčia ko nors siekti. Pasakose yra pamokymų, padedančių mums brautis per gyvenimo sunkumus. Veikėjų skirstymas pasakose į gerus ir blogus turi taip pat nemažai ugdomųjų savybių. Vaikai skaitydami pasakas patys gali atsirinkti, kas yra geri ir blogi veikėjai, ir gali pamatyti, kas jiems nutinka. Pasakos padeda vaikui lengviau susidaryti įvaizdį apie tai, koks turi būti doras ir geras žmogus visuomenėje, ir leidžia apsispręsti, kokiu žmogumi geriau tapti užaugus. Pasakos yra tarsi kūrybiškai išreikštų taisyklių ir vertybių rinkinys.
  

Renginio išvakarėse muziejus skelbė::
„Rugpjūčio 16 d. 15 val.
klausysime lietuvių liaudies pasakos su dainuojamais intarpais „Bezdukas ant ežero“ ir dalyvausime visai šeimai skirtose kūrybinėse dirbtuvėse „Daiktai pasakoja“. Kviečiame šeimas laiką praleisti kūrybiškai: pasiklausyti dzūkų pasakos su dainuojamais intarpais „Bezdukas ant ežero“ ir susikurti personažą iš jūros išplautų medžio gabalėlių. Kas tas Bezdukas? Taigi vaikas, toks kaip ir visi. Jis turi valtelę, meškerėlę ir mėgsta žvejoti. Jis labai protingas ir drąsus berniukas. Moka paukščių kalbą ir nebijo jokių raganų! Priešingai, jis jas globoja: kepa joms žuvį ir blynus. Ateikite pasiklausyti ne tik Bezduko nuotykių, bet ir pasigaminti sau Bezduką. Pasakos sekėja – Saulė Degutytė.“

Edukacinės-kūrybinės dirbtuvės buvo skirtos šeimoms su vaikais. Renginys vyko Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejaus kiemelyje (Vytauto g. 23A, Palanga; patekimas iš Vytauto g. pro Jono Šliūpo biustą).

  
Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejaus informacija

Smush Image Compression and Optimization