Rugpjūčio 10 d. jaukiame Jono Šliūpo muziejaus (Palanga) kiemelyje vyko kūrybinės „Namolio“ dirbtuvės su keramikos mokytoja Julija Baranova

 

 

Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus rugpjūčio 10 d., ketvirtadienį 15 val. kartu su keramikos mokytoja Julija Baranova pakvietė į kūrybines „Namolio“ dirbtuvėles. Pamatiniais būdais savo rankomis iš tikro molio buvo kuriami  molinukai. Dalyviai kūrė tobulėdami, susipažino su keramikos meno pagrindais ir dekoravimo subtilybėmis – nuo senųjų puodininkystės tradicijų ir šiuolaikinės keramikos technologijų, lipdydami patyrė paslaptingąjį molio jausmą ir nepaprastas molio savybes.
Šios edukacinės dirbtuvės buvo skirtos 5-12 metų vaikams ir paaugliams, svetingai buvo priimti ir juos atlydėję artimieji.
Renginys vyko Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejaus kiemelyje (Vytauto g. 23A, Palanga; patekimas iš Vytauto g. pro Jono Šliūpo biustą).

Per ypatingos medžiagos – molio formavimą ugdomas jautrumas formai, medžiagai, lavinama meninė raiška. Per konkrečias užduotis ir ilgą keramikos kūrimo procesą skatinama kantrybė, atkaklumas, vaizduotė, kūrybiniai gebėjimai, skonis. Kviečiame ateiti tuos, kurie norėtų išbandyti molio plastiką, nusilipdyti širdžiai mielą darbelį ar dovaną artimiesiems. Kuriant būtina žinoti, kad greito rezultato tikėtis nereikia: darbelius pirma reikia nulipdyti, tada išdžiovinus išdegti specialioje krosnyje, po to, padengus glazūra, dar kartą išdegti. Bet jūsų kantrybė bus apvainikuota – turėsite savo rankomis sukurtą mielą molinuką.

  
Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejaus informacija

 

 

Smush Image Compression and Optimization