Vasario 25 d. Plungės kultūros centre vyko koncertas ,,Gyvenimas su šokiu…“, skirtas vyresniųjų šokių ansamblio ,,Suvartukas“ 75-erių metų sukakčiai

Plungės kultūros centro liaudiškų šokių ansamblis „Suvartukas“ – vienas žinomiausių ir seniausiai gyvuojančių liaudiškų šokių kolektyvų ne tik Plungės mieste, bet ir visoje Lietuvoje. Kolektyvas sėkmingai atstovauja rajonui pasaulio lietuvių dainų šventėse, įvairiuose Lietuvoje ir kitose šalyse vykstančiuose liaudies šokių festivaliuose ir konkursuose. Ansamblis apdovanotas Lietuvos liaudies kultūros centro ir Pasaulio lietuvių dainų šventės fondo įsteigtu mėgėjų meno kolektyvų ir jų vadovų aukščiausiu apdovanojimu Lietuvoje – „Aukso paukštės“ nominacija.  

 Gausiausias būrys „Suvartuko“ ansamblyje – šokėjų, kuriems jau daugiau nei 35 metus vadovauja meno vadovė ir vyriausioji baletmeisterė, choreografė,  Pasaulio lietuvių, Moksleivių dainų švenčių bei Žemaitijos šokių švenčių vyriausia baletmeisterė – Ilona Baltikauskaitė. Kolektyvui ilgus metus talkina Vokalinis ansamblis vadovė Valentina Balčiauskienė ir Liaudiškos muzikos kapela vadovaujama Vidmanto Žilinsko.

Vasario 25 d. šventiniame koncerte ,,Gyvenimas su šokiu…“, skirtame kultūros centro vyresniųjų šokių ansamblio ,,Suvartukas“ 75-erių metų kūrybinės veiklos sukakčiai paminėti pasirodys ne tik dabartiniai kolektyvo šokėjai, daininkai ir muzikantai, bet ir buvę „Suvartuko“ šokėjai bei liaudiškos studijos ,,Suvartukas“ jaunimas. Kolektyvo istorija atgis scenoje per šokius ir buvusių šokėjų prisiminimus.

Sveikiname vadovę ir visą ,,Suvartuko“ bendruomenę su ypatinga sukaktimi ir dar ne vienos istorinės sukakties bei didingų pasiekimų.

 

Plungės kultūros centro informacija

Sauliaus Narkaus nuotraukose – Plungės kultūros centro vyresniųjų šokių kolektyvo ,,Suvartukas“ansambliečiai, kapelos muzikantai, šokėjai

Smush Image Compression and Optimization