Birželio 17 d. Tauragės pilyje atidarytas menų festivalis „Kvadratu“

 

2022 m. birželio 17 d. Menų festivalis „Kvadratu“ pakvietė į Tauragės pilį turtingai šiuolaikinio meno programai. Šią vasarą lankytojų čia laukia parodos, edukacijos, koncertas ir daug kitų renginių.

Šiuolaikiniam miestui – šiuolaikinis menas!

Šįmet Menų festivalis „Kvadratu“ kalba apie namus, kuriuos, kaip parodė Rusijos pradėtas karas, kartais vis dar reikia ginti. Namai – tai fizinė, geografinė ir dvasinė vieta, namai tai būsena. 2022 m. menų festivalio KVADRATU rėmuose per šiuolaikinio meno žanrus įvairiausiais aspektais kartu su festivalio dalyviais ir lankytojais iki pat rudens nagrinėsime namų temą.

Simboliniame Menų festivalio „Kvadratu“ starte birželio 3 d., Tauragėje vykstant apskrites dainų šventei, dalyvavo LR Kultūros ministras Simonas Kairys, pasidžiaugęs, kad Tauragė kitais metais taps Lietuvos kultūros sostine. Ministrui labiausiai paliko įspūdį Vladimir Mackevich darbas „Taikus šūvis“, sufleruojantis apie šių dienų rykštę – dezinformaciją ir propagandą. Muziejaus savanorė Simona Bendikaitė dalinasi įspūdžiais apie parodą, kurią per Tauragės miesto šventę aplankė apie 300 tauragiškių.

 

 

FESTIVALIO BIRŽELIO 17 DIENOS RENGINIAI

16.00–17.00 val. Aglaja Ray komiksų dirbtuvės „Ar lengva atleisti?“ (Tauragės pilies kiemelis)

16.00–16.30 val. Parodos „Frozen frames / Jono portretai“ (liet. Sustingę kadrai) pristatymas (Fotografijos galerija)

16.00–22.00 val. Menininkės Sigitos Flaksienės interaktyvi instaliacija-edukacija „Tamsoje liečiamas paveikslas“ (Tauragės pilies kiemelis)

17.00–18.00 val. Menotyrininkės dr. doc. Ramutės Rachlevičiūtės pranešimas „20 a. II pusės Lietuvos dailė: ar sovietmečiu sukurta dailė turi išliekamąją vertę?“ (Edukacijų centras)

18.00–19.30 val. Filmo „Prisiminimai iš kelionės į Lietuvą“ (angl. Reminiscences of a Journey to Lithuania) peržiūra. Rež. Jonas Mekas ir Adolfas Mekas. JAV, Lietuva, 1972 m., 88 min. (Edukacijų centras)

18.00–20.00 val. „Hands on press“ (liet. Rankos ant preso) šilkografijos edukacija (Tauragės pilies kiemelis)

20.00–21.00 val. Karolio Rupkaus koncertas (Tauragės pilies kiemelis)

21.00–22.00 val. Grupės SINSTATION koncertas (Tauragės pilies kiemelis)

 

PARODOS

16.00–22.00 val. Šiuolaikinio meno erdvė MEnės2 (Tauragės pilies menės): 

  • Ritos Stankevičiūtės video ir fotografijos performansas „Stebuklas“ ;
  • Igno Pavliukevičiaus instaliacija „Ko aš kitas noriu”;
  • Vladimiro Mackevičiaus redimeidų paroda „WARning”.

16.00–22.00 val. Jono Meko šimtmečiui skirta paroda „Semeniškių idilės“ ir audioinstaliacija (Edukacijų centras)

16.00–22.00 val. VDA Telšių fakulteto, metalo meno ir skulptūros programų studentų baigiamųjų darbų paroda (Tauragės pilies kiemelis)

16.00–22.00 val. Arūno Kulikausko fotografijų paroda „Frozen frames/Jono portretai“ (liet. Sustingę kadrai) (Fotografijos galerija).

Tauragės krašto mziejus „Santaka“ skelbia, kad šią vasarą muziejaus ekspozicija (Dariaus ir Girėno g. 5, Tauragė) veiks ir sekmadieniais. Tad jeigu nespėjote į Tauragės pilį užsukti šeštadienį, padaryti tą galėsite ir sekmadienį.

Birželio, liepos ir rugpjūčio savaitgaliais lauksime jūsų!

 

 

Parengta pagal Tauragės krašto muziejaus „Santaka“ informaciją

Smush Image Compression and Optimization