Kretingos Egidijaus Radžiaus teatro spektaklio „Žemės ar moters“ premjera

Kretingiškiai šiemet, po dviejų metų pertraukos, pradėję rengtis jubiliejinei (trisdešimtajai) komedijų šventei „Vėinė joukā“, žinojo, kad ji gali ir neįvykti dėl siaučiančio COVID-19 viruso, tačiau net nenujautė, kad ją temdys vasario 24 d. prasidėjęs Rusijos karas su Ukraina. Renginys, kad ir tokiomis aplinkybėmis, vis dėlto įvyko.

Visą vasario 26-osios popietę Kretingos rajono kultūros namuose buvo vaidinami komedijos žanro spektakliai, pastatyti pagal lietuvių literatūros klasikus. Žiūrovai pirmiausiai buvo pakviesti į Telšių Žemaitės dramos teatro spektaklį „Šventųjų gyvenimas“, pastatytą pagal Petro Cvirkos romaną „Frank Kruk“. Jo režisierius – iš Kurmaičių (Kretingos r.) kilęs Donatas Žilinskas.  
  

Šį kolektyvą teatro scenoje pakeitė Utenos kamerinis teatras, suvaidinęs Keturakio komediją „Amerika pirtyje“ (rež. Šarūnas Kunickas). Tretieji į sceną išėjo Kretingos Egidijaus Radžiaus teatro aktoriai. Jie žiūrovus nudžiugino spektaklio „Žemės ar moters“, pastatyto pagal Juozo Tumo-Vaižganto pjesę-komediją, premjera (rež. Nerijus Gedminas).

 

Ugnės Zalogienės nuotraukose – akimirkos iš Kretingos Egidijaus Radžiaus teatro spektaklio „Žemės ar moters“

 

Regionų kultūrinių iniciatyvų centro informacija

 

Publikacija parengta įgyvendinant 2022 m. Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo remiamą projektą „Elektroninis žurnalas „Žemaičių žemė“

 

Smush Image Compression and Optimization