Vaikų parkas (žaidimų aikštelė) Palangoje

Dažnai gali išgirsti, kad Palanga nepritaikyta šeimų poilsiui. Su tuo, be abejo, iš dalies reikia sutikti, nes čia – ne kaimyninėje Latvijoje esantis Venspilio kurortas, kuriame gausybė vaikų ir jų tėvelių poilsiui pritaikytų aikštelių, atrakcionų, sporto aikštynų, miesto simboliu tapusių karvučių skulptūrų, sutemus miesto centrą  papuošiantis įvairiausiomis spalvomis džiuginantis didžiulis fontanas. Vis dėlto labai norėdamas kai ką, kuo galėtum sudominti mažylius, gali rasti ir Palangoje. Pietvakarinėje miesto dalyje neseniai įrengtas interaktyvus parkelis (jį labiau skvereliu norėtųsi vadinti). Labai paieškojęs gali rasti ir sporto, vaikų žaidimo aikštelių – kaip ir kituose miestuose, jų yra daugiabučių gyvenamųjų namų kvartaluose, prie kai kurių poilsio namų. Bene gražiausia iš jų – šiaurės vakarinėje miesto dalyje, netoli jūros, prie poilsio namų „Pušynas“, Naglio alėjos ir Šermukšnių gatvės sankirtos (adresas: Šermukšnių g. 28, Palanga).

Ši žaidimų aikštelė pavadinta  Vaikų parku. Ji veikia jau beveik 10 metų. Netoli šio parko yra Dviračių takas, kuris jungia Palangą su jos šiaurinėje dalyje esančiomis kitomis kurorto gyvenvietėmis. Tas Vaikų parkas, kai ten nori nuvesti mažus vaikus, kiek tolokai nuo miesto centro, bet, jei žinai, kur eini, galima ir kokia transporto priemone pasinaudoti, o jų pasirinkimas paskutiniais metais kurorte didžiulis.

Vaikų parką iš pietų ir šiaurės pusės supa pušynas, vakarų pusėje – kopos, už jų – jūra. Parko teritorijoje daug  įvairiaspalvių, gerą nuotaiką palaikančių, savo galimybes išmėginti mažuosius kviečiančių įrenginių, skirtų įvairaus amžiaus ir pomėgių vaikams. Įrenginių konstrukcijos pagamintos iš klijuotos medienos ir plastiko, tad yra pakankamai saugios. Aikštelė aptverta, čia veikia stebėjimo kameros. Prie įrenginių – iš paplūdimio atvežtas smėlis, o toliau nuo jų – pieva. Į aikštelę įleidžiama nuo 9 iki 21 val.

Vaikai čia nemokamai gali žaisti neribotą laiką. Tėveliams ir kitiems į parką vaikus atlydėjusiems poilsiautojams yra įrengti suoliukai. Šalia – vaikų kavinukė, parko teritorijoje veikia belaidis interneto ryšys, prie aikštelės įrengti san. mazgai. Parko teritorija gerai prižiūrima.

Daugelis poilsiautojų, ypač atvykusių į kurortą su mažyliais, čia kartais praleidžia didelę laiko dalį. Tokių aikštelių, be abejo reikėtų ir kurorto pietinėje pusėje, centre. Basanavičiaus gatvėmis vasaromis veikiantys spalvingi atrakcionai, kad ir spalvingi, vaikus ir paauglius labai traukiantys, kasmet vis brangesni, tad, jei piniginė neišsipūtusi, nedaug jais ir pasinaudosi…

 

Parengė Danutė Mukienė

 

Nuotraukose – Palangos vaikų parko (žaidimų aikštelės)  įrenginių fragmentas

 

Publikacija paskelbta įgyvendinant 2022 m. Lietuvos kultūros tarybos remiamą projektą „Žinoma ir nepažinta Palanga: dešimt virtualių turų po kurortą“


 

 

Smush Image Compression and Optimization