Tauragės krašto muziejuje „Santaka“ – nauja paroda

Šiais metais Tauragės krašto muziejuje „Santaka“  pirmąją naujai parengtą parodą („1991 Sausis“) planuojama atidaryti – sausio 13-osios (Laisvės gynėjų dienos) išvakarėse. Joje bus – fotografo Pauliaus Lileikio nuotraukos, primenančios, kas vyko Lietuvoje prieš 31-erius metus. Joje įamžintos lemtingos ir kartu įtampos pilnos bei tragiškos 1991-ųjų metų sausio mėnesio akimirkos.

Paulius Lileikis – vienas iš žymiausių Lietuvos dokumentinės fotografijos meistrų,  itin atsakingai fiksuojantis Lietuvos svarbiausius įvykius. Jo darbo stažas jau perkopė tris dešimtmečius. Jis ne tik fotografas, bet ir televizijos režisierius, scenaristas.

1992 m. jis baigė Vilniaus universitetą, čia įsigydamas žurnalisto specialybę. Fotografuoti, bendradarbiauti spaudoje pradėjo dar anksčiau. P. Lileikis yra daugelio įvairių su žiniasklaida, fotografija susijusių konkursų prizininkas ir laureatas. Jis yra tris kartus apdovanotas „Auksiniu kadru“, kai jo nuotraukos konkurso „Lietuvos spaudos fotografija“ metu buvo pripažintos geriausiomis pagal atskiras konkursines temas. P. Lileikis aktyviai dalyvaujair  fotografijų parodose. Jo nuotraukų galima pamatyti ir tarp pateikiamų Lietuvos Spaudos Fotografijos kasmetiniam konkursui. Jis yra buvęs ir šio konkurso vertinimo komisijos narys.

 

Parengta pagal Tauragės krašto muziejaus „Santaka“ informaciją

 

Smush Image Compression and Optimization