Projekto „Sofijos Tyzenhauzaitės kūrybinis palikimas – lietuviškai internete“ pristatymus  keičia prezentacija, muzikiniai folkloro ansamblio „Virvytė“ garso įrašai

2020 m. pradžioje, prieš pradėdami įgyvendinti projektą „Sofijos Tyzenhauzaitės kūrybinis palikimas – lietuviškai internete“ planavome projekto tikslus, uždavinius ir rezultatus visuomenei pristatyti miestuose ir gyvenvietėse, kurios labiausiai susijusios su rašytojos Sofijos Tyzenhauzaitės gyvenimu ir kūryba. Šiuose susitikimuose buvo pasižadėjęs dalyvauti ir vienas  projekto partneris – Akademinio žemaičių jaunimo korporacija (AŽJK) „Samogitia“, kurią reprezentuoja Vilniaus jaunų šeimų folkloro ansamblis „Virvytė“.

COVID-19 pandemija ir jau net du kartus dėl jos Lietuvoje paskelbtas karantinas pakoregavo šiuos planus, tad teko apsiriboti virtualiais susitikimais su rašytojos kūrybos gerbėjais. Tuo tikslu AŽJK „Samogitia“ parengė ir interneto svetainėje „Žemaičių žemė“ paskelbė prezentaciją „Sofija Tyzenhauzaitė ir jos kūrybinis palikimas“, o vietoje planuotos minėtiems susitikimams parengtos muzikinės programos korporacija artimiausiomis savaitėmis planuoja pakviesti pasiklausyti jos ansamblio „Virvytė“ naujausių muzikinių įrašų.

Nemažai jau anksčiau įvairiomis progomis ir įvairių institucijų sukurtų šio folkloro ansamblio vaizdo-garso įrašų galima rasti YouTube socialiniame tinkle. Juos galite peržiūrėti ir perklausyti interneto naršyklėje suaktyvinę šias nuorodas:

Nuotraukose – Akademinio žemaičių jaunimo korporacijos „Samogitia“ jaunų šeimų folkloro ansamblis „Virvytė“ ženklas (logotipas) ir ansamblio dalyvių nuotrauka. Fotografė Danutė Mukienė


RKIC informacija

Smush Image Compression and Optimization